Avui obert: 08:30-20:30 h
Demà obert: 08:30-20:30 h

Consells per tenir cura del coll i l'escot

Temps de lectura 3 min.
Consells per tenir cura del coll i l'escot

12 Juliol 2020

En la cura diària de la pell hi ha dues zones que probablement acostumis a descuidar: el coll i l'escot. Paradoxalment, són dues de les àrees en què més es nota el pas del temps. I també dues de les parts del teu cos més exposades a factors com els raigs UVA i UV.

Per això, comença a incloure-les en la teva rutina de cura de la pell per lluir-les sanes. Tant el coll com l'escot són fràgils i propensos a fotoenvellir, de manera que protegir-los del sol és el primer pas per començar a tenir cura d’aquestes dues zones del cos.

SENZILLES ACCIONS PER CUIDAR DIA A DIA EL TEU COLL

La pell del coll és fina i conté molt pocs fol·licles pilosos. A més, els músculs d'aquesta zona estan poc exercitats. El resultat és una dermis sensible i seca. El fet que la pell es despengi pot ser degut a la genètica, a l'excés de radicals lliures fruit de factors com el tabac o la contaminació, la qual contribueix a la destrucció del col·lagen de la pell, o l'estrès, que provoca la pèrdua de brillantor a la pell.

Pots ajudar a la salut del teu coll amb petites accions diàries. Te n’expliquem algunes:

1.- Fes gimnàstica facial. Realitza exercicis que estimulin a la zona la circulació sanguínia, l'oxigenació dels teixits i l'enfortiment de la musculatura.

2.- Aplica productes específics per tractar arrugues i la fermesa del coll. Les màscares i els exfoliants també seran bons aliats. Consulta amb el teu farmacèutic quins productes són la millor opció per a tu i com incorporar-los en la teva rutina.

3.- Escull bé el teu coixí. Si dorms més de costat convindrà una que sigui una mica alta per compensar la diferència entre espatlla i cap. Si tendeixes més a agafar el son cap per amunt, és més adequat un model baix per mantenir la línia que formen el coll i la columna.

4.- Mantingues una postura recta. Per ajudar a evitar les arrugues i la papada, per exemple, controla l’alçada de la pantalla, si treballes davant d'un ordinador.

5.- Hidrata la zona. Ajuda a prevenir que la pell perdi elasticitat i afavoreix que llueixi jove.

cuidado cuello y escote

I LA PAPADA?

La papada és un fenomen que succeeix per l'excés de pes i factors genètics. A mesura que el temps passa, la papada va accentuant-se a causa de la pèrdua de fermesa de la pell.

Per combatre-la, pots acompanyar la crema reductora específica per a la papada adiposa amb un massatge a la zona. D'aquesta manera, el drenatge limfàtic i la circulació sanguínia rebaixaran la inflamació i milloraran l'aspecte del teu coll.

L’ESCOT, ZONA VULNERABLE ALS RAIGS DEL SOL

La pell del bust és tan fina com la de el coll i, sobretot amb el bon temps, queda exposada a agents com els raigs solars o la pol·lució. Per això, cal cuidar-la com cal.

Més enllà d'utilitzar productes cosmètics adequats, pots ajudar a la salut i aspecte del teu escot portant un estil de vida saludable: una alimentació equilibrada, reduir l'alcohol i evitar el tabac, són alguns dels aspectes.

Perquè llueixi llisa i lluminosa, un bon hàbit que pots adquirir és nodrir-la de manera regular i constant amb una bona llet hidratant o un oli. Exfoliar-la amb un producte suau desprendrà les cèl·lules mortes i oferirà la neteja necessària sense irritar el pit.

La protecció solar és imprescindible per evitar les taques o pigues que poden derivar en mals majors. D'altra banda, el sol és l'encarregat majoritàriament d'aquestes petites arrugues que s'acumulen en el centre de l'escot amb el pas dels anys.

Per mantenir la seva fermesa, incorpora l'exercici físic. Treballar els pectorals et permetrà una bona subjecció de les glàndules mamàries. El pit es mantindrà ferm molt més temps.