Hui obert: 08:30-20:30 h
Demà obert: 08:30-20:30 h

Consells per a un esmorzar saludable

Temps de lectura 1 min.
Consells per a un esmorzar saludable

6 Setembre 2021

Ets dels que et prens el teu temps per esmorzar o surts corrent amb el primer que trobes? El ritme de vida actual fa que moltes vegades comencem el dia ja amb presses, però no ha de ser una excusa per no esmorzar d'una manera saludable.

Hi ha moltes opcions, ràpides i bones, que poden ajudar-te a gaudir d'un esmorzar sa i nutritiu.

ESMORZAR DE MANERA SALUDABLE

Esmorzar és trencar el dejuni i t'ajuda a començar la jornada amb l'energia i els nutrients que el teu cos necessita. El més ideal és que suposi pràcticament el 25% de l'energia diària que obtens de l'alimentació.

Per preparar el teu esmorzar no oblidis que el teu cos necessita proteïnes, fibra, greix saludable i algun carbohidrat. El quefir o el iogurt, la fruita i la verdura fresques, i els ous seran, entre d'altres, bons aliats per començar el dia amb bon peu per a la teva salut.

I recorda que, per esmorzar sa, necessites tenir els aliments adequats a casa. El primer pas és una cistella de la compra saludable que inclogui aquests aliments. Són productes bàsics, fàcils de trobar quan vas a comprar.

Aquests són només alguns consells per aconseguir un esmorzar saludable. Descobreix més en el següent vídeo! T'ho explica la farmacèutica Claudia Costa.

I SI HI HA NENS A CASA?

Perquè els més petits de la casa tinguin un esmorzar sa i que els ajudi a començar amb ganes, tingues en compte:

  • Compte amb el sucre, molts dels aliments per a nens contenen un alt contingut d'aquest.
  • Ofereix varietat d'aliments saludables, perquè vagin adquirint hàbits saludables i ells puguin triar.
  • Combina i prova opcions diferents cada dia.
  • Evita incloure pastisseria industrial, pel seu alt contingut en greixos saturats.
  • Ajuda'ls a aprendre des de l'exemple, esmorzant amb ells de manera saludable.

Segueix aquests consells i comença els teus dies amb energia i benestar! Si tens dubtes, a la teva farmàcia et poden aconsellar per ajudar-te a mantenir una dieta sana i equilibrada en tots els àpats del dia.