Avui obert: 08:30-20:30 h
Demà obert: 08:30-20:30 h

Verola del mico: símptomes i transmissió

Temps de lectura 1 min.
Verola del mico: símptomes i transmissió

25 Maig 2022

Segur que has llegit molt darrerament sobre la verola del mico. Des que el passat dia 7 de maig va aparèixer el primer cas al Regne Unit, s'han anat comunicant més casos en països com Portugal, els Estats Units i també Espanya.

No hi ha tractaments ni una vacuna específica per fer front a aquesta malaltia. Tot i així, la vacuna de la verola, que es va deixar de subministrar l'any 1980, sembla protegir en percentatges superiors al 80%.

Però quin n'és l'origen? què és i què comporta? Com es dona el contagi?... Avui t'expliquem una mica més sobre els símptomes i les formes de transmissió d'aquesta malaltia que està copant l'actualitat aquests dies. I si en vols saber més, no dubtis en consultar-li al teu farmacèutic.

VEROLA DEL MICO: QUÈ ÉS

La verola símica o del mico és una zoonosi viral rara. És a dir, és una malaltia que és provocada per un virus transmès dels animals a les persones. Té una estructura relacionada amb la del virus de la verola i causa una malaltia semblant, però que en general és més lleu.

Va ser detectada per primera vegada en humans a la República Democràtica del Congo el 1970. I va ser l'any 2003 quan es van donar els primers casos detectats fora del continent africà, concretament als Estats Units. Es va tractar d'un brot epidèmic en què es van confirmar 35 casos, 13 van resultar probables i 22 sospitosos a 6 estats, sense produir-se morts. En aquella ocasió, la majoria dels pacients havia tingut un contacte estret amb gossos de la prada domèstics que havien estat infectats per rosegadors africans importats al país.

SÍMPTOMES I MANERA DE TRANSMISSIÓ DE LA VEROLA DEL MICO

Entre els símptomes de la verola del mico es troben calfreds, mal de cap, fatiga o dolors musculars. Els símptomes més freqüents són:

Viruela del mono: síntomas y formas de transmisión

La transmissió en humans es produeix mitjançant un vincle estret amb la persona infectada:

  • Contacte amb líquids
  • Mucoses
  • Saliva
  • Lesions que es produeixen com a resultat de la malaltia

Com que el contacte estret amb pacients és el factor de risc més important, sempre s'ha d'evitar aquest contacte com a mesura de prevenció principal.

Alhora, tingues present que per prevenir cal sempre estar informat. Com en qualsevol altre tema de salut, acudeix sempre a fonts d'informació professionals i de garantia, com ara la teva farmàcia. Consulta tots els teus dubtes amb el teu farmacèutic i segueix en tot moment el seu consell.